Afscheid stage - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Tessa Gruijs - WaarBenJij.nu Afscheid stage - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Tessa Gruijs - WaarBenJij.nu

Afscheid stage

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Tessa

05 Maart 2009 | Suriname, Paramaribo

Dag 168, 23 februari
Vandaag was het echte afscheid van de klas en alle juffrouwen. Het hele weekend hebben we echte Hollandse appeltaarten gebakken. Wat nog een hele opgave was want alle ovens bleken het niet te doen, gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. Vandaag gingen we die uitdelen. Met uit elke klas 2 leerlingen om ons te helpen hebben Celine en ik een rondje langs al de juffrouwen gemaakt. Daarna het afscheid in de klas. Ik heb heel veel cadeautjes, tekeningen en knutselwerkjes gekregen. Ook een heel leuk boek zelfgemaakt door mevr. Paiman met een stukje door haar geschreven over hoe ze mij in de klas vond, handtekeningen van alle kinderen en werkjes van een aantal kinderen door hun zelf gemaakt of met mij gemaakt. 1 jongetje was de hele ochtend al stil. Ik ging even bij hem zitten om te vragen wat er aan de hand was, want anders is hij altijd zo vrolijk, toen moest hij huilen. Ik dacht al dat het was, omdat hij nu besefte dat ik echt weg ging. Ik help hem vaak met rekenen en nu wist hij niet meer wie hem dan moest helpen, maar helemaal zeker wist ik het niet want hij was natuurlijk stoer dus hij wilde het niet vertellen. Later werd mijn vermoeden bevestigt. Ik bleef tot de school uit ging. Eerst heb ik nog in iedereen zijn schriftje, agenda of boekje geschreven. Daarna kwam iedereen langs om mij een hand te geven. Ook dat jongetje, daarna liep hij weg. Een paar meisjes kwamen me ook een brassa (knuffel) geven in plaats van een hand. Dat zag dat jongetje en vanaf de deur waaruit hij al bijna was kwam hij gerend om me ook nog een brassa te geven. Ik zal ze ook allemaal en mevr. Paiman echt heel erg missen!! Ik vond het echt een super leuke stage en zal het nooit vergeten.

• 09 Maart 2009 - 13:32

Ria:

Hey Tes,
    Koud he?Dat valt even tegen hier in het hoge noorden.Gelukkig heb je veel leuke dingen meegemaakt waar je nog eens aan terug kunt denken.Krijg je het weer een beetje warm!

• 09 Maart 2009 - 16:20

Papa:

Heej Tessa,

Gelukkig je bent weer thuis!!