De brug
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tessa
25 September 2008 | Suriname, Paramaribo
Dag 5, 23 september:
Vandaag beetje uitgeslapen, toen belde Wim. Hij had naar de school gebeld, omdat we daar vandaag langs zouden gaan maar er was nog niemand omdat het natuurlijk nog vakantie is hier. Toen zijn we er alleen maar even langs gereden, het hek bleek open dus hebben we ook even binnen gekeken. Het is een best grote school vind ik, we gaan trouwens samen naar de Gijsbertusschool. Want ze vinden het hier prettiger als we bij elkaar blijven en dat is eigenlijk ook wel zo. Het is natuurlijk wel veiliger om samen te fietsen, als er dan wat gebeurd is er tenminste nog meteen iemand bij. We huren fietsen van Suti en Ryan, ik denk dat we morgen gaan uitproberen om naar school te fietsen. Suti rijd dan mee en legt de regels een beetje uit, want ze rijden hier soms als gekken en ook nog links (wat natuurlijk anders is voor ons).
Daarna zijn we over die grote brug hier gereden, die Paramaribo met Commewijne verbind. Die brug is op het hoogste punt 52 meter. Wat wel grappig is, als je de brug op rijd staat er een groot bord met NIET SPRINGEN, ER IS HULP. BEL 114 in het surinaams. Wim vertelde dat er inmiddels al 8 mensen zelfmoord hebben gepleegd. Mooie foto’s gemaakt, ook van een schip dat is gezonken. Heel lang geleden en het ligt nog steeds in de Surinamerivier. Met de oorlog is dat gebeurd, het schip werd gekaapt of in beslag genomen, maar 2 bemanningsleden gingen nog even iets pakken in het schip, zij hebben luiken open gezet om het schip te laten zinken. Sinds dien is het eigenlijk nooit weg gehaald en ligt het er als een soort monument. Daarna zijn we voor Celine een ventilator gaan kopen, want ze kan niet tegen airco (daarom slaap ik lekker in die kamer), maar het is wel echt heel heet in de kamers, dus ze wilde wel graag een ventilator.
Thuis lekker liggen luieren, zo tussen de middag is het echt te heet om iets te doen en liggen ze hier allemaal te luieren. Het begon weer te regen, het regent hier echt hard, maar het is wel binnen een uurtje weer mooi weer.
’s avonds weer bij Gisla gegeten (rijst met kousenband en visballen, heel lekker). Daarna hebben we met Ronald het journaal gekeken, ze zenden hier gewoon het NOS journaal uit,heel leuk.
Oja, er komen hier echt veel films op de tv zeg, heel leuk, de hele dag door gewoon. We hebben Annie al gezien en Free Willy, maar ook Step up 2 en we zagen dat ook What happens in Vegas was (maar die hadden we al in het vliegtuig gezien), best apart eigenlijk, van die nieuwere films krijg je in Nederland pas naar 2/3 jaar op de gewone tv te zien, nou jullie lezen het we kunnen ons hier bij niet vervelen.
We hebben ook nog steeds last van kakkerlakken, nu zijn ze alleen allemaal dood. Door die doosjes van Ryan krijgen ze gif binnen, maar ze lopen er ook weer uit. Na een kwartier gaan ze pas echt dood. Nu liggen er elke dag zo’n 10 dode kakkerlakken in onze badkamer. Maar eigenlijk raken we er al aan gewent, we gillen niet meer zo hard we pakken gewoon een bezem en vegen ze weg. Alleen wanneer ze nog leven zijn ze wel eng.
25 September 2008 - 18:46
Deem:
weer zo'n leuk verhaal tes!
nog veel succes
xx(L)