Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tessa
29 September 2008 | Suriname, Paramaribo
Ik leer hier steeds nieuwe woordjes, ik vind het leuk om die te onthouden en daarom hou ik dit woordenboek bij.
Bakra = blanke
brassa = knuffel
(Mi) gudu = (mijn) schat(je)
Dox = eend
veger = gum
lat = liniaal
Patta’s = sneakers
wassi wassi = een bij
tip-tip = slippers
(komt uit het Javaans, zij maakten slippers van hout met een rubberen band, naar het geluid dat ze maken hebben ze ze tip-tips genoemd)
bacove = banaan
baden = douchen
stroop = limonade
cups = plastic bekertje
Uitspraken
Mijn gunst = ongelofelijk (wat je zegt)
Shaaa
noh = toch (stopwoord)
ay boi
hinderlijk
mi gaddo = mijn God
mi lobi yu = ik hou van jou
Surinamers spreken in de gebiedende wijs.
Ze gebruiken ook heel vaak het woord zetten (ipv bijvoorbeeld neerleggen.)
Bakra = blanke
brassa = knuffel
(Mi) gudu = (mijn) schat(je)
Dox = eend
baden = douchen
stroop = limonade
cups = plastic bekertje
Uitspraken
Mijn gunst = ongelofelijk (wat je zegt)
Shaaa
noh = toch (stopwoord)
ay boi
hinderlijk
mi gaddo = mijn God
mi lobi yu = ik hou van jou
Surinamers spreken in de gebiedende wijs.
Ze gebruiken ook heel vaak het woord zetten (ipv bijvoorbeeld neerleggen.)
29 September 2008 - 21:33
Oma:
hij springt net op je vervolg.
dus zeg ik nu maar
brassaxxxxxx
we gaan nu slapen.
dag meissie -
30 September 2008 - 09:28
Sabrina:
haaj tess
nou ik geef even een reactie op al je mooie verhalen. wat heb jij al veel gemaakt zeg. nou die kakkerlakken lijken mij egt eng en al die andere beestjes ook mja als je daar bent wen je der denk wel aan.:P je heb het wel lekker daar met het weer enzo. nou je weet dat ik niet zo goed ben in dingen schrijven maar ik blijf wel elke dag kijken wat je weer allemaal heb beleefd!!
ik ga dan wel elke keer een berichtje zetten. nou tess nog heel veel plezier en knuffels van mij.
oh en met mij gaat alles wel goed hoor veel bezig met turnen en lesgeven natuurlijk en de massage cursus gaat ook de goede kant op:D nou brassa XXX
is het toch nog wel een lang verhaal geworde:P
xxx -
01 Oktober 2008 - 12:28
Rhianne:
he tessie,
ik heb afgelopen weekend mijn eerste dressuur wedstrijd van paardrijden gehad. raad eens? ik heb al een groene roset en mag door naar de f2! de volgorde van rosetten gaat als volgt:oranje,rood,wit,blauw,groen,paars en als laatste roze. ik ben dus vijfde van de 78!!!!
xxxx
p.s ik mis je!
p.p.s ik hoop dat je geniet!!!! -
01 Oktober 2008 - 18:05
Liam:
Hoi Tessa,
Hoe gaat het in Suriname?
ik ga vrijdag naar de Efteling zul je voor me duimen dat het mooi weer is groetjes liam xxxx -
01 Oktober 2008 - 18:10
Hella:
Hoi Tess,
En heeft mama nog goede wasadviezen gegeven???
Hoe weet ik dat he!!
Liam heeft zijn eigen berichtje getypt; is vooral bezig met zijn vrije dag vrijdag vanwege 3 oktober (Leidens ontzet), dan staat de Efteling op de planning, maar het is hier echt beestenweer, dus dat wordt waarschijnlijk iets anders, als het niet snel veranderd.(en dat ziet er niet naar uit!!)
Van mama begrepen dat je al weer aan een nieuw verhaal bezig bent, dus ik mail je daarna weer.
brassa brassa,
Hella.