Dagtripje: dolfijnen spotten
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tessa
01 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo
Dag 12, 30 september
Het was echt zo’n leuke dag vandaag!!!
We hebben met Wim een dagtripje gemaakt. We vertrokken 's morgens om half 9, eerst haalde we nog andere stagiaires op die ook mee gingen. Het waren 4 meiden, die op de Kennedey (voor dove en blinde) school stage gaan lopen. En een jongen ging ook mee, hij bleek uit Zaandam te komen. Hij is de zoon van een bekende dokter in Zaandam die een paar maanden geleden is geremigreerd. Het was heel gezellig met hen. Na een kwartiertje kwamen we bij de boot aan. We gingen varen over de Commewijne en de Surinamerivier en omdat het laag water was hadden we een kans (rivier)dolfijnen te spotten. Dat is gelukt we hebben echt veel dolfijnen gezien. Er was een gids mee op de boot en hij maakte met een fluitje geluidjes die de dieren aantrokken. Sommige kwamen heel dichtbij en eentje maakte een echte luchtsprong, heel cool om gezien te hebben. Daarna hebben we een rondleiding gehad over het strand van Braampunt. In de omgeving daar doet echt iedereen aan garnalen visserij en al die grote garnalen lagen daar in de zon te drogen voor ze verkocht zouden worden. Weer verder met de boot naar plantage Rust en Werk. Daar ook rondgeleid en veel oude sluizen voor de vroegere water toe voer gezien. Bij mensen thuis gingen we toen met de hele groep eten, maar dat was blijkbaar al helemaal van te voren afgesproken, want toen we aankwamen stond alles al klaar en konden we zo aanvallen. Er was nasi, bami, boontjes, kip, ei enz. (op Javaanse manier bereid.) Ik heb ook kokoswater (kokossap gemixt met stukjes kokos en ijs, zodat het lekker koud wordt) gedronken erg lekker. Toen we zaten te eten liep er een visser langs, hij had een kaaiman gevangen en ook al gevild. Echt raar zag dat er uit. Na het eten weer doorgevaren naar onze laatste aanlegplaats Nieuw Amsterdam. Daar hebben we het Ford bezocht, het museum en de gevangenis uit de slaven tijd. Erg interessant, onze gids kon ook goed vertellen. Wij zijn met de gids nog een stukje verder gegaan, daar stond een heel monument van de tip-tip (zie woordenboek)echt grappig. Op de terugweg naar huis zijn we met z’n allen nog wat gaan drinken in Tangalo. We namen Icecream in soda, het leek een beetje op een milkshake. Knalroze erg zoet, maar wel lekker verkoelend.
’s Avonds nog erg gezellig boven met Gisla, Ryan en Suti zitten praten. We hadden met Ryan en Suti nog wat boodschapjes gedaan en daar hadden we Coebergh gevonden. Een drankje dat Celine en ik in Nederland ook vaak drinken. Toen we terug waren wilde Gisla het wel proeven. Uiteindelijk hebben ze het allemaal geproefd en ze vonden het heel lekker, Gisla heeft haar glaasje nog 2 keer bijgevuld heel grappig.
Toen wilde we naar bed gaan. Ik stond al klaar om m’n tanden te poetsen toen Celine opeens riep The Dark Knight is op tv. En hebben we tot 3 uur ’s nachts nog film zitten kijken. Echt vreemd is het hier hoor met die films, deze nieuwe batman draait in Nederland volgens mij nog in de bioscoop. Maar dat maakt niet uit wij vinden het heel leuk.
Het was echt zo’n leuke dag vandaag!!!
01 Oktober 2008 - 20:09
Ria:
te gek zeg,die dolfijnen.erg leuk dat je nu ook allemaal foto`s op je site hebt staan.je krijgt er vast veel reacties op.nou meid,morgen aan het werk,dat zal wel wennen zijn!! veel succes alvast.dikke kus,mam. -
01 Oktober 2008 - 21:25
Opa En Oma:
Ha Tessa, ik heb het s,avonds heel druk met al
je mooie verhalen, als ik naar bed ga gauw kijken of er nieuws is, en dan Opa even roepen.
Maar wat je nu allemaal
weer heb meegemaakt,
geweldig en de foto,s zijn goed gelukt.Wat leuk
he dat je dolfijnen hebt
gezien.Tessa heel veel
sterkte met je werk morgen en we lezen je weer.Liefs xxxxxOpa en Oma -
02 Oktober 2008 - 08:35
Hella:
Hoi Tes,
Daar ben ik weer even kort, zoals belooft!
Geweldig zeg, die dolfijnen en wat leuk dat je nu ook foto's erop zet! (behalve dan van die vreemde voeten!!!Grapje!!)
Hoe was je eerste werkdag??????
xxxxx -
02 Oktober 2008 - 16:42
Sabrina:
heej tess
vet leuk dat je dolfijnen heb gezien wel een leuke foto heb je er van gemaakt! nou ik w8 af op je volgende verhaal veel succes!!
xxx sabrina -
03 Oktober 2008 - 11:58
Michaela:
Wat een mooie ervaring! Je maakt ons/mij jaloers met die verhalen. Maar groot gelijk hoor!! Groetjes -
05 Oktober 2008 - 12:29
Henny:
Hoi Tessa,
Da's nog eens wat anders dan haringen enzo. . .
Ben heel benieuwd hoe de eerste schooldagen gaan verlopen.
Geniet van de leuke tripjes!!
Henny -
05 Oktober 2008 - 15:22
Marijke:
Hallo Tessa,
Erg leuk om jouw belevenissen te lezen. Het leven in Nederland is een stuk saaier. En die tropische regenbuiten hebben wij hiet ook, alleen ze duren de hele dag!
Maar ik begrijp dat nu toch het echte werk voor jou ook gaat beginnen. Succes en groetjes uit Haarlem.